secretaris bestuur

Peter Eijking

Peter Eijking

Over Peter Eijking

Hoewel opgegroeid (in Heemskerk) in een traditioneel katholiek milieu, stem ik al sinds mijn studententijd (UvA: politicologie en geschiedenis) PvdA. Voor mij is het principe van solidariteit en samen delen in de welvaart iets vanzelfsprekends. Ik geloof dat dit het beste uitgangspunt is om politieke problemen op te lossen.

Al vele jaren ben ik leraar geschiedenis aan het Spinozalyceum in Amsterdam.

Ik ben getrouwd en wij hebben twee zoons. Toen onze kinderen opgroeiden woonden we  in Diemen-zuid,, maar Weesp bleef trekken omdat mijn vrouw daar is opgegroeid, onze jongens daar hockeyden en ik het zo’n sfeervol historisch stadje vond.

Sinds 1997 wonen we in Weesp. Al in de vorige raadsperiode was ik actief als commissielid (dan werk je wel mee met de fractie bij alle voorbereidende discussies zonder in de raad mee te mogen stemmen ). Tot maart 2018 was ik wethouder.

Een gemeente heeft niet zo heel veel te vertellen. Veel wetten worden bepaald in Europees verband, in Den Haag en zelfs in Haarlem. Maar die wetten zijn vaak algemeen ; de uitvoering en toepassing wordt wel aan gemeenten overgelaten en daarin speelt de Raad de beslissende rol.