Bert Keesman gaat als eerste Weesper meedraaien met raad Amsterdam

14 september 2022

Vanmiddag is Weesper Bert Keesman geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger voor de PvdA in Amsterdam. De komende vier jaar zal hij zich gaan inzetten voor Amsterdam én Stadsgebied Weesp, met name waar het gaat om Ruimtelijke Ordening en het Bestuurlijk Stelsel.

Als fractievertegenwoordiger zit Keesman niet in de gemeenteraad, maar bereidt hij wel mede de raadsbeslissingen voor in de commissies. De fractievoorzitter van de PvdA Lian Heinhuis hierover: “Ik ben heel blij dat Bert Keesman bereid is de komende jaren de Amsterdamse PvdA fractie verder te versterken. We zijn er trots op dat we nu de eerste Weesper in de gelederen hebben, en hopen daarmee bij te dragen aan het succes van Stadsgebied Weesp als onderdeel van de Gemeente Amsterdam”.

De afgelopen vijf jaar was Bert Keesman fractievoorzitter van de PvdA in Weesp. Dat stokje heeft hij overgedragen aan Sjaak Oostenrijk die nu namens de PvdA zitting heeft in de bestuurscommissie.

“De bestuurscommissie heeft bevoegdheden voor onder andere de inrichting van de openbare ruimte, subsidies, vergunningen en bewonersinitiatieven. Maar veel andere zaken waar we voorheen als Weespers zelf over konden besluiten, worden nu in de gemeenteraad van Amsterdam besloten. Extra belangrijk dus dat daar iemand uit ons stadsgebied in meedraait”, aldus Keesman.