Onze kandidaten voor de verkiezingen van 16 maart 2022 zijn bekend!

22 december 2021

Tijdens de ledenvergadering van 14 december is de kieslijst vastgesteld voor de bestuurscommissie die op 16 maart 2022 gekozen zal worden. Onze lijstrekker voor de bestuurscommissie is Sjaak Oostenrijk. De afgelopen jaren zette hij als lid van de Commissie Algemene Zaken en Middelen al succesvol in voor betaalbare woningen en een groen en biodivers Weesp.

Op de 2e en 3e plaats staan nieuwe namen voor de PvdA Weesp-Driemond: Elske Swets, hoofd communicatie bij de internationale unie voor natuurbescherming IUCN, en Talitha Laane, die afgelopen jaar de functie van klimaatburgemeester in Weesp vervulde.

Onze huidige fractievoorzitter Bert Keesman staat op de 4e plek. Daarnaast staat hij op de kieslijst voor de Amsterdamse gemeenteraad om daar de Weesper en Driemonder belangen te behartigen.

Kieslijst PvdA Weesp-Driemond

1.  Sjaak Oostenrijk, commissielid Algemene Zaken en Middelen
2.  Elske Swets, hoofd communicatie bij natuurorganisatie IUCN Nederland
3.  Talitha Laane, Klimaatburgemeester van Weesp
4.  Bert Keesman, fractievoorzitter PvdA Weesp
5.  Bea Irik, oud-wethouder Amsterdam
6.  Mohamed Ouardi, voorzitter bestuur Assounat Moskee
7.  Ron de Boer, voorzitter PvdA Weesp-Driemond
8.  Jacolien Rutten, oud-raadslid Weesp
9.  Peter Eijking, oud-wethouder Weesp

Over de verkiezingen

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Weespers en Driemonders mogen dan twee stemmen uitbrengen: een stem voor de gemeenteraad van Amsterdam en een stem voor de bestuurscommissie van Weesp-Driemond.

De leden van de bestuurscommissie beslissen over zaken die van direct belang zijn voor Weesp en Driemond, zoals de inrichting van de openbare ruimte, subsidies, vergunningen en lokale bewonersinitiatieven. Bovendien adviseren zij (gevraagd én ongevraagd) de gemeenteraad van Amsterdam.