PvdA Weesp-Driemond benoemt Esther Overweter tot afdelingsvoorzitter

17 februari 2022

PvdA Weesp-Driemond heeft vanavond tijdens haar algemene leden vergadering Esther Overweter benoemd tot afdelingsvoorzitter. Esther neemt het stokje over van Ron de Boer, die sinds 2016 de scepter zwaaide binnen de partij. 

Ron de Boer was in de jaren 70 en 80 ook al voorzitter van de Weesper PvdA-afdeling en hij was fractievoorzitter van 2006 tot 2014. Zijn opvolger Esther Overweter roemt hem om zijn historisch geweten, zijn politieke behendigheid, zijn loyaliteit en zijn onvermoeibare inzet voor mensen met een smalle beurs. De Boer blijft actief binnen het PvdA-bestuur als algemeen bestuurslid en is erg blij met de verjonging in de PvdA-afdeling.

Esther Overweter is ook geen onbekende in de Weesper politiek: zij was in het verleden al namens de PvdA lid van de commissie welzijn. Overweter woont al ruim twintig jaar in Weesp. Na drie decennia in de jeugdzorg te hebben gewerkt, is zij nu directeur van een stichting die (ex)gedetineerde jongeren via cultuur en sport stimuleert om positief bij te dragen aan de maatschappij.

Een sociaal, groen en eerlijk Weesp en Driemond

Zowel professioneel als in haar vrije tijd is Overweter maatschappelijk betrokken. ‘In de dertig jaar die ik in de jeugdzorg werkte en in de tijd dat mijn man en ik pleegouder waren ben ik heel veel kinderen in de knel tegengekomen. Het thema kansenongelijkheid gaat me zeer aan het hart. Vanuit deze achtergrond en betrokkenheid voel ik mij thuis bij de PvdA en ik kijk er dan ook naar uit om mij in mijn nieuwe rol als voorzitter in te zetten voor deze partij. We gaan met een heel sterk team de verkiezingen in en met elkaar gaan we de komende jaren keihard inzetten voor een sociaal, groen en eerlijk Weesp en Driemond.’

Een frisse wind door de PvdA

Er waait een frisse wind door de Weesper PvdA. Naast een nieuwe afdelingsvoorzitter prijken ook op de kandidatenlijst voor de bestuurscommissie nieuwe namen. De lijst wordt aangevoerd door Sjaak Oostenrijk, momenteel commissielid Algemene Zaken en met zijn 31 jaar één van de jongere lijsttrekkers in ons stadsgebied. Ook op de nummers twee en drie vinden we nieuwkomers: communicatiespecialist Elske Swets (39) staat op de tweede plek en onze eerste klimaatburgemeester Talitha Laane (23) staat op drie. De gevestigde orde maakt daarmee bewust plaats voor een nieuwe lichting. De huidige fractievoorzitter Bert Keesman zal op de achtergrond nauw betrokken blijven, maar hoopt ook als ambassadeur van Weesp en Driemond in de Amsterdamse gemeenteraad de belangen van ons stadsgebied te gaan behartigen. 

Foto Esther Overweter door Kirsten van Santen